Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği

Genel Bilgilendirme

Sağlık Bakanlığı 0-18 yaş çocuk ve gençlerin sağlığına özel bir önem vermektedir.

Doğumdan itibaren 16 yaşına kadar hem koruyucu sağlık hizmeti, hem normal çocuk gelişiminin takibi hemde hastalıkların ayakta, yatarak tedavi hizmetleri verilmektedir.

Tecrübeli uzman doktorlar çocuk ve gençlerin anne sütü beslenme ve bakım eğitimleri konusunda ailelerle işbirliği içindedir.

Bebekler ilk yıl 1-2 ayda bir 1-5 yaş arası çocuklar her 6 ayda bir mutlaka Acil Çocuk Hastalıkları muayene ve tedavileri acil serviste ve kliniklerde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Muayenelerde bebeklerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimi değerlendirilerek, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü önerileri göz önüne alınarak aşılanmaları aile hekimlerine yönlendirilmektedir.

Klinik Hakkında

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Klinik Hakkında

Polikliniklerimizde sağlam çocuk izlemi, beslenme, büyüme ve gelişme takibinin yanı sıra çeşitli hastalık yakınmaları ile gelen çocuklarımızın tanı ve tedavisi için gerekli tüm hizmetler verilmektedir. Yatırılarak tedavi edilmesi gereken hastalarımız için deneyimli ve özverili çocuk hemşirelerimizin hizmet verdiği yataklı çocuk servisimiz bulunmaktadır.

Hastanemizde 08:00-16:30 saatleri arasında Poliklinik hizmeti verilmektedir. Poliklinik hizmetlerinde hastalarımıza hekim seçme hakkı tanınmıştır.

18 Mart 2022